Positieve vibe op drukbezocht event Dutch Design Dock

 

NIEUWEGEIN – Een nieuwe locatie, een andere naam. Het dealer event Dutch Design Dock bleek zeer succesvol, met goede bezoekersaantallen en een sterk aanbod van A-merken.

Bovendien liep het event parallel aan de beurs in De Woonindustrie, wat plezierig was voor detaillisten die beide manifestaties wilden bezoeken. Het dealer event vond plaats op maandag 11 en dinsdag 12 september, in de Beursfabriek in Nieuwegein.

“Met Dutch Design Dock hebben we er weer een mooi vak event bij in de interieur branche,” zegt Marieke van den Berg van Label Vandenberg. “Enthousiaste bezoekers en optimistische standhouders zorgden voor een goede vibe. Met heerlijk eten en drinken op een superlocatie is dit een evenement waar zeker volgend jaar weer vervolg aan moet worden gegeven. Wij als Label Vandenberg zijn super positief en ondersteunen dit 100%. Dit wordt door andere exposanten onderschreven, mét de roep om herhaling plus een uitbreiding van het deelnemersveld.” Euretco is gevraagd de beurs te organiseren, zij hebben dat uitbesteed aan De Woonindustrie. Chantal Gorseling van De Woonindustrie heeft een grote rol gespeeld in het samenstellen van dat deelnemersveld en in de organisatie van de beurs.

 

Interieurwereld van de Belt uit Rogat (gemeente Meppel) was met een flinke vertegenwoordiging naar Dutch Design Dock gekomen. “De organisatie is goed. Wat wij heel prettig vinden, is de centrale locatie van het event in combinatie met de aanwezigheid van een aantal belangrijke leveranciers van hoog niveau op één plek en één moment. Je ziet aan het aantal bezoekers dat clustering werkt: het zorgt gewoon voor meer traffic.” Het argument ‘one stop shopping’ werd ook door andere bezoekende detaillisten vaak genoemd.

Euretco was organisator en gastheer van Dutch Design Dock, een verbindende rol die de organisatie op het lijf geschreven is. De bezoekcijfers lagen aanzienlijk boven het niveau van ‘The Wall Show 2016’ in dezelfde periode vorig jaar. In totaal zijn een kleine 650 vakbezoekers op het dealerevent afgekomen. Dutch Design Dock krijgt ook uitstekende rapportcijfers, zowel van bezoekers als exposanten.

Peter Seemann, directeur Euretco Wonen: “Ik heb veel deelnemers gesproken en ze waren zonder uitzondering enthousiast. Kortom, alle reden om tevreden terug te kijken, zeker ook omdat we pas relatief laat met de organisatie konden starten. Voor volgend jaar zetten we in op meer leveranciers om Dutch Design Dock nóg sterker te maken.”