Tentoonstelling Richard Hutten - Zit!

Vakbladen.com-HL-Layers-Cloud-Chair-VK

[caption id="attachment_3000" align="alignright" width="250"] Beeld: Layers Cloud Chair.[/caption]

Richard Hutten ontwerpt niet alleen stoelen, hij verzamelt ze ook. De tentoonstelling Richard Hutten - Zit! In het Gemeentemuseum Den Haag presenteert een honderdtal stoelen afkomstig uit Huttens privéverzameling of uit zijn eigen oeuvre, dat de periode beslaat van de jaren 90 tot nu.

De Huttens Collectie bestaat uit een groot aantal zitobjecten. Van prototypes tot de grote designklassiekers, van afstudeerwerken tot unieke modellen.

De Nederlandse designer, die is afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven, presenteert alleen stoelen die er volgens hem toe doen. Vanwege het baanbrekende ontwerp, of omdat de maker Hutten dierbaar is.

De tentoonstelling richt ook de aandacht op de rol die de stoelen vervullen in het leven en werk van Hutten, waarbij de getoonde objecten iets vertellen over zijn persoonlijke fascinaties.

De expositie Richard Hutten- Zit! is nog tot en met 19 augustus 2018 te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag, gemeentemuseum.nl

Lees ook
Nieuwe pop-up store voor Studio Job

Nieuwe pop-up store voor Studio Job

Studio Job opent hun nieuwe pop up store in Amsterdam, waar ze hun nieuwe limited edition collectie laten zien. De pop up store is nog tot 12 januari geopend voor designliefhebbers.  Studio Job is het designlabel van Job Smeets en Nynke Tynagel, die in 1998 begonnen met het maken van 'once in a lifetime' objecten. 

Meesterlijk presenteert...

Meesterlijk presenteert...

Op 30 november, 1 en 2 december laten 120 Dutch Designers hun werk zien in de Amsterdamse Westergasfabriek tijdens de beurs Meesterlijk. Zo presenteert glasblazer en ontwerpster Bibi Smit haar 'Zwerm' kroonluchter, die al eerder langskwam in Meubel+ 1 (zie foto). Daarnaast vindt men er nog vele andere interieuraccessoires en meubelstukken van o.a. Richard...

Vincent van Duysen nieuwe art director Sahco

Vincent van Duysen nieuwe art director Sahco

Het Deense textielmerk Kvadrat heeft de Belgische architect en designer Vincent van Duysen en Kvadrat design manager Anna Ebbesen aangewezen als nieuw creatief team voor de productontwikkeling van het Duitse Sahco, dat zij eerder deze maand overnamen. Van Duysen wordt art director van het merk en Ebbesen, sinds 2011 werkzaam bij Kvadrat, Sahco’s design...