Producentenvertrouwen neemt toe

Vakbladen.com-stijgende-grafiek-300x300-250x250

Het producentenvertrouwen in de industrie steeg  van 7,2 in november naar 7,5 in december 2018, meldt het CBS. Gemiddeld kwam het producentenvertrouwen in 2018 uit op 7.9. Dat is het hoogste jaargemiddelde sinds de eerste meting in 1985. In februari van dit jaar bereikte het vertrouwen van de ondernemers een hoogtepunt van 10,9. 
Producenten in de industrie waren deze maand vooral positiever over de verwachte bedrijvigheid dan in november. Er zijn meer ondernemers die verwachten dat hun productie de komende drie maanden toeneemt dan ondernemers die verwachten dat deze afneemt. De producenten in de hout- en bouwmaterialen industrie waren voor de tiende maand op rij het meest positief. 
In Duitsland was men voor de vierde maand op rij juist minder positief. De Duitse producenten zijn in tegenstelling tot de Nederlandse producenten negatiever over de verwachtte bedrijvigheid. 
Thema's
Lees ook
Producentenvertrouwen

Producentenvertrouwen

Ondernemers hebben weer vertrouwen, zo meldt het CBS. Na dalingen in maart en april is het producentenvertrouwen in mei weer toegenomen. Ondernemers waren vooral positief over de verwachte bedrijvigheid en hun orderportefeuille. Hoewel de ondernemers negatiever waren over hun voorraden gereed product kwam hun vertrouwensindicator al met al uit op 9,8....

Rapport circulaire matrasketen

Rapport circulaire matrasketen

In Nederland zetten we per jaar ongeveer 1,5 miljoen matrassen bij het vuil, waarvan het merendeel in een afvalverbrandingsoven belandt. Deze werkwijze vormt problemen voor afvalverwerkers en daarnaast gaan er op deze manier waardevolle grondstoffen verloren. Hoe kunnen we matrasrecycling beter aanpakken? In het openbaar rapport ‘De matrasketen’, staat actuele...