Meer omzet

stijging

De omzet van de detailhandel is in november flink toegenomen in vergelijking met die van een jaar eerder, meldt het CBS. In de non-foodsector steeg de omzet met bijna 4%.

Online is er bijna 20% meer omgezet. Webwinkels draaiden gemiddeld 12% meer omzet. De online omzet van winkels waarbij internetverkoop een nevenactiviteit is steeg met ruim 33%.

De omzet voor meubelwinkels en winkels in woninginrichting steeg bijna 3%, terwijl deze in november 2017 met 0,1% daalde. De cijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in november. 

Daarnaast groeide ook het volume van goederenexport. Deze steeg in november met 0,6% ten opzichte van een jaar eerder. Ook wordt er meer geïnvesteerd en groeit het aantal consumentenbestedingen. In oktober besteden consumenten 1,7% meer dan een jaar eerder. 

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie neemt ook toe. Deze steeg in november met 2,1% in vergelijking met een jaar eerder. Vooral de productie van de metaalproductenindustrie is sterk gegroeid. 

Het aantal faillissementen nam in december helaas toe. Er werden 50 bedrijven meer failliet verklaard dan in november. Echter, het aantal faillissementen in 2018 bedroeg 3144. Dit is het laagste aantal sinds de eeuwwisseling. 

 

Thema's
Lees ook
Fysiek en online winkelgedrag

Fysiek en online winkelgedrag

Fysieke winkels zijn nog steeds in beeld voor de Nederlandse jongeren, stelt accountants- en advieskantoor PwC in de Nederlandse Consumer’s Insights Survey 2019. Het kantoor ondervroeg voor hun onderzoek 21 duizend consumenten uit 27 landen. Uit het onderzoek bleek dat jongeren tussen de 17 en 31 jaar vaker aangaven fysieke winkels te bezoeken...

Groei omzet detailhandel

Groei omzet detailhandel

De omzet voor winkels in vloeren, meubels en woninginrichting is in januari 2019 gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2018, meldt het CBS. De omzet voor winkels in doe-het-zelf artikelen, keukens en vloeren steeg met 6,2% ten opzichte van het jaar ervoor. Winkels in meubels en woninginrichting behaalden een omzetgroei van 2,2%.  Met deze...

Flinke uitbreiding voor woonwinkel Flinders

Flinke uitbreiding voor woonwinkel Flinders

Woonwinkel Flinders heeft een huurovereenkomst getekend met vastgoedbelegger DHG voor de huur van een nieuw warehouse van 14.000 vierkante meter op het Atlaspark in Amsterdam. Flinders gaat het warehouse in maart 2020 in gebruik nemen.  De locatie zal twee keer zoveel ruimte gaan bieden als het huidige magazijn. De omzet van het bedrijf is het...