Nieuwe koploper WK Pool!

Wat vooraf misschien niet zo lastig leek, bleek de wedstrijd tegen Costa Rica toch lastiger dan verwacht. Tegen de flink verdedigende ploeg wist Oranje een aantal fraaie kansen te creëren. Echter wilde het niet zo vlotten met het afmaken.

Costa Rica daarentegen vond het wel best en gokte duidelijk op een beslissing via penalty’s. Heel even was het nog erg spannend, door de grote kans die Costa Rica vlak voor tijd ineens kreeg. Gelukkig was daar Jasper Cilissen!

Met de brilstand als eindstand, na verlenging, kwam daar toch die ‘loterij’. Prijsschieten, zoals het ook wel wordt genoemd. Ware het niet dat ‘onze’ Louis een gouden hand van wisselen heeft en daar ineens Tim Krul onder de lat stond. Prachtig om te zien hoe hij de tegenstander aan het afleiden was. Nog prachtiger om te zien dat Bryan Ruiz’ schot gekeerd werd. En onbeschrijflijk mooi hoe Tim Krul nog een schot keerde en Oranje daardoor in de halve finale staat tegen Argentinië!

Hoe zal de tussenstand er donderdagochtend uitzien? Voorlopig hebben we in ieder geval een nieuwe koploper: Eric van ’t Wout (thuis interieurs Den Bosch). Arno van de Laar (Bostik) staat nog steeds tweede. De derde plaats is gekaapt door Theo Manders (Manders Woonidee). Hebben we donderdag wederom een nieuwe koploper?

Woensdagavond om 22:00 uur is de aftrap van de halve finale. Wordt het binnen 90 minuten beslist of wordt het een latertje? Wij hebben er in elk geval zin in!