Nieuwe eigenaren voor Bauwens Beernem 

De Belgische meubelfabrikant Bauwens Beernem schrijft sinds 1 augustus een nieuw hoofdstuk aan zijn verhaal. Jan Bauwens geeft op zijn tachtigste en na een carrière van meer dan zestig jaar de fakkel door. David Lano (ex Lano Carpets) en Frederic Merlin (ex Revor Bedding) nemen samen het handelsfonds over. De familie Bauwens blijft als niet-besturende minderheidsaandeelhouder in de nieuwe NV verbonden met het bedrijf.

Bij Bauwens Beernem werken 170 mensen. De meubelfabrikant is gevestigd in Beernem, de fabriek beslaat er 75.000 vierkante meter. In 2016 was de firma goed voor een omzet van 24 miljoen euro. Bauwens is van oudsher actief op meerdere Europese markten. Het bedrijf heeft in de loop der jaren een groot productieapparaat opgebouwd. In Beernem wordt veel gemaakt, van slaapkamermeubelen en dressoirs tot aan zithoeken en relaxfauteuils. Het houten meubilair is zowel massief als knock down wordt in eigen huis gemaakt, de zetels worden geïmporteerd.

In 1957 kwam Jan Bauwens in het bedrijf, vanaf toen kreeg Bauwens een meer industrieel karakter vooral door technische en organisatorische aanpassingen en door uitbreidingen zowel van werkplaatsen als van mensen in Beernem. Vanaf dan wordt er pas echt stelselmatig gebouwd en geïnvesteerd in moderne technieken.