Meubi Trend krijgt Meubel Award

 

Vijf Nederlandse interieurbedrijven zijn gisteren onderscheiden met de Lakerveld Woonvakbladen Award 2012: Meubi Trend, Avek, Rivièra Maison, Peitsman, en Plinten & Profielen Centrale. Het is de  tweede keer dat de onderscheidingen worden toegekend. Het initiatief komt van Uitgeverij Lakerveld, uitgever van onder meer vijf woonvakbladen. Doel van de prijs is de aandacht vestigen op de kwaliteit in de woonbranche.

De onderscheidingen zijn toegekend in vijf categorieën. Net als vorig jaar zijn de winnaars verkozen door een onafhankelijk panel van Nederlandse woondetaillisten. De panelleden kregen de vraag voorgelegd welk Nederlands bedrijf uit de woonbranche zich onderscheidt ten opzichte van het middenveld, en waarom dat zo is. De leden konden hun stem uitbrengen op 25 interieurbedrijven die eerder door een vakjury werden genomineerd.

 

De vijf winnende bedrijven en hun juryrapport:

Meubel Award 2012

Meubi Trend – Deze meubelfabriek uit Oss blijft zich voortdurend vernieuwen vanuit een stevige en heldere basis. De handel weet wat van Meubi Trend kan worden verwacht: Levering binnen vier weken en elk model volledig af te stemmen op de wensen van de consument. De detaillist kan daarmee maximaal uit de voeten. Meubi Trend slaagt er bovendien in om met een eigen strategie (Sfeer en Meer, Studio Sfeer) de aandacht van de handel vast te houden. Op de foto verkoopleider Ronald Bongers (rechts) en uitgever Ad van Gaalen van Uitgeverij Lakerveld.

Home & Living Award 2012

Rivièra Maison – Dit internationaal opererende bedrijf uit Aalsmeer – groothandel én detaillist – is inmiddels overal te vinden. Vooral het eigen winkelconcept werkt goed. Rivièra Maison verkoopt geen servies, maar een ‘diner met vrienden’. Beleving, beleving, beleving. De marketing is superieur, zowel business-to-business als business-to-consumer.

Woninginrichter Award 2011

Peitsman – Groothandel Peitsman uit Rotterdam is voor veel woninginrichters een bekende naam. Het bedrijf bestaat sinds 1885, en sinds 2012 mag het zich ‘Koninklijke Peitsman’ noemen. Bewijzen dat je echt 125 jaar oud bent, is hiervoor niet genoeg. Je moet ook daadwerkelijk iets voor je klanten betekenen. Dat doet Peitsman met zijn elf vestigingen zeker. Niet alleen met zijn vloeren, maar ook met raamdecoratie. Een knap geleid bedrijf.

Vakblad Slapen Award 2012

Avek – Beddenfabrikant Avek uit Surhuisterveen bestaat al 85 jaar. Het bedrijf weet zich aan het concurrentieoorlogsgewoel te onttrekken door een nuchtere aanpak. De Nederlandse fabrikant heeft het vertrouwen gewonnen van zijn detailhandelspartners, en profiteert daar nu van. Maatschappelijk bewogen ondernemers die ‘niet op de lauweren rusten’ en steeds innoveren.

Parketblad Award 2012

Plinten & Profielen Centrale – Deze groothandel bezorgt duizenden vloerproducten én steeds meer vloeren meerdere malen per week door heel Nederland. Naast het centrale magazijn in Wijk bij Duurstede zijn er bovendien afhaalvestigingen met grote showrooms in Amsterdam en Den Haag. De actieve ondernemer Drees Klaassen brengt niet alleen zijn bedrijf, maar de hele branche in beweging.

Over de initiatiefnemer

Uitgeverij Lakerveld (Rijswijk) is uitgever van twintig titels, waaronder vijf vaktijdschriften in de woonbranche: Vakweekblad Meubel, Home & Living, Parketblad, Vakblad voor de Woninginrichter en Vakblad Slapen.