Meubelpanel: Hoe waren de beurzen?

Het beursseizoen is in volle gang. In september vindt het gros van de najaarsbeurzen plaats en, niet te vergeten, een flink aantal huisshows. Het jaar rond zijn er noviteiten te zien en mensen te ontmoeten. Het gebeurt in Meubelhart Beusichem, het Home Trade Center, maar ook Maison & Objet in Parijs, de beurzen van Milaan en Keulen…. In november wordt de Meubelbeurs Brussel nog gehouden en dan is de ronde voor 2013 zo ongeveer gedaan. Meubel vroeg de panelleden daarom: Wat was uw favoriete beurs? Om deel te nemen, of om te bezoeken en in te kopen. De vraag is niet bedoeld als wedstrijd, maar om belang of gebrek daaraan van de vakbeurzen in beeld te krijgen.

Dirk Steenbeke van Passe Partout antwoordde: “Elke vogel moet zingen zoals hij of zij gebekt is en elke fabrikant moet voor zijn product en/of strategische marktaanpak zelf uitmaken aan welke beurzen of huisshow hij wil deelnemen. Zo hebben wij dit jaar gekozen voor Keulen, HTC, onze huisshow in juni en binnenkort Meubelbeurs Brussel. Voor ons had elke beurs, elke keuze, zijn eigen belang en doel. Keulen was voor de Internationale markten: daar staan is een beetje UEFA cup bekerfinale spelen. De interesse voor  en verkoop van je producten aan klanten in verre landen tot zelfs andere continenten geeft, en dat geef ik eerlijk toe, toch wel een kick. Benelux klanten zijn ook talrijk aanwezig maar die komen meestal voor dag te zeggen meestal ‘en passant’. HTC, das onze thuishonk in Nederland. Wat ze er ook van zeggen, wij zijn daar best tevreden. We ontmoeten daar (veel van) onze Nederlandse klanten, staan daar tussen marktsegment genoten en met de twee beurzen in het jaar kunnen we onze nieuwe producten aan onze Nederlandse klanten laten zien en verkopen. Op onze huisshow in Antwerpen kunnen we volledig onze ziel blootleggen. De sfeer, de intimiteit en de locatie die we daar hebben, maakt duidelijk hoe wij graag zaken met onze klanten doen, hoe wij onze dankbaarheid willen tonen en hoe wij ons in onze branche willen profileren. De beurs Brussel noemen we onze belangrijkste internationaal visitekaartje. We spelen daar thuis en proberen steeds opnieuw ‘klein Europa’ te behagen. Franse, Duitse, Zwitserse en klanten van over het water ontmoeten we daar en kunnen we onze producten laten uittesten en bestellen. Samen met onze huisshow is dit onze meest lucratieve en belangrijkste verkoopsonderneming van het jaar. Het is daarom moeilijk kiezen wat onze favoriete beurs is. Eigenlijk staan we telkens met veel plezier, enthousiast en volle moed op elke beurs waaraan we deelnemen en proberen het er het beste van te maken. Uitpakken om in te pakken, that’s our spirit.”

Rob Reparon van Skalma zegt: “Een beurs in het HTC betekent voor ons toch altijd dat we anderhalve week van de aardbodem af zijn (voorbereiding en beurs). Gelukkig was het de moeite waard. Ondanks de crisis hebben we echt een fijne beurs gedraaid. Verkoop was de beste sinds lange tijd. Ook een compliment naar het HTC management. De beurs had een goede uitstraling, je kan echt merken dat er weer wat meer budgettaire ruimte is door de nieuwe eigenaar. Voorbeelden zijn gratis diner op maandag en op dinsdag en woensdag een gratis lunch. Mede door het slechte weer en meer advertentie-aandacht vooraf was het zondag ook lekker druk met particulieren. Gebouw zat lekker vol met  exposanten en zelfs de homeboxx was gedeeltelijk in gebruik. Kortom voor ons is het HTC al ruim 20 jaar de place to be!