Meubelmakers voor inspiratie het bos in

Deze week is de tweede editie van de Nederlandse FSC Design Award van start gegaan. Meubelmakers op Nederlandse mbo-scholen worden uitgedaagd om Hollands beukenhout een fris imago te geven. De winnaar mag onder professionele begeleiding aan de slag met een limited edition van zijn of haar ontwerp.

De aftrap van de wedstrijd was in het FSC-gecertificeerde Mastbos in Breda. Hier kregen leerlingen van Summa College Eindhoven en het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam en Rotterdam een rondleiding van boswachters van Staatsbosbeheer. Om wat meer in verbinding te komen met bos, de plek waar het hout waarmee ze elke dag werken vandaan komt. Wie het hele plaatje ziet, doet inspiratie en inzichten op en maakt andere overwegingen, zo is de achterliggende gedachte.

Dit jaar richt de FSC Design Award zich specifiek op Hollands beukenhout. De beuk groeit veel in ons land. Het is een harde, goed bewerkbare houtsoort die nog weinig gebruikt wordt om meubels van te maken. Met de FSC Design Award 2018 willen FSC Nederland en Staatsbosbeheer leerlingen enthousiasmeren voor lokaal duurzaam hout en beukenhout in het bijzonder. (Bron/Beeld: FSC Nederland.)