Meubelhart Beusichem – Meubel TV

Richard Moree – Nix Design

Wat is het topmeubel van Richard Morée? Het is een bijna niet te beantwoorden vraag, want de collectie van Nix-design is zeer uitgebreid en compleet. Hij wijst op de zeer actuele zichtbare stiksels. Bij Nix staat maatwerk centraal. Alle tafels worden geleverd in elke willekerige maat.

 

Pieter Mak – B & O Furniture

Pieter Mak is geen nieuw gezicht, maar hij speelt wel een nieuwe rol: als verkoopleider van B&O, een importbedrijf met een uitgebreide collectie. De verschillende fabrieken waar B&O zijn meubels laat maken werken commissiegewijs, maar ook worden gehele series in voorraad opgezet. Vlotte handel tegen uiterst scherpe prijzen.

Helwig Spoor – Foucault

Helwig Spoor van Foucault laat ons een heel leuk produkt zien. Hoe kan je met een vrij simpel wandelement zonder schroeven en moeren een avontuurlijke wand opzetten? Zo zie je maar, innovatie hoeft niet high-tech te zijn. Met kwalitatieve teaksoorten gemaakt.

Ronald Bongers – Meubitrend

Ronald Bongers is verkoopleider bij Gerrit van Veghels verenigde meubelfabrieken. Een jonge, moderne verkoper, die met de iPad in de hand – leve de papierloze meubelbranche – met verve zijn uitgebreide collectie verdedigt en toelicht.

 

De heer Blaauwendraad – Sit Design

Sander Blauwendraad, vaste waarde in de meubelbranche, geeft college. In een exposé van tien minuten schets hij feilloos de ontwikkelingen in zijn bedrijf, maar ook in de gehele branche, in de afgelopen vijfentwintig jaar. Een must-see voor beginnende meubelvaklieden.

Martin Boelsma – Sit Design

Martin Boelsma is sinds vele jaren in dienst bij Sit Design, en dit was zijn laatste beurs, want hij gaat met pensioen. De beminnelijke en bij de klanten populaire meubelman weet dat handel gunnen is, al moet je natuurlijk ook goede produkten in de tas hebben. Voor Meubel-TV blikt hij even terug.

Guy Vermeeren – Karel Mintjens

Eiken is een nobele houtsoort, maar het moet wel op de juiste manier onder de aandacht gebracht worden. Guy Vermeeren van Karel Mintjens te Westmalle legt uit dat eiken geen stijl is, maar een materiaal dat in verschillende, ook moderne, stijlen volstrekt tot zijn recht komt.

Henk Messchendorp – Duo Meubel

Henk Messendorp, van Duo Meubel, toont ons een van de topmodellen van Design Werk. De tijd is voorbij dat je zo maar even een hoogwaardig produkt in de markt zet, maar daar staat tegenover dat in dit segment de prijs-kwaliteitverhouding de laatste jaren nogal is toegenomen. Het betere kwaliteitsmeubel is binnen bereik van een andere budgetgroep gekomen.

Arie Lenting – Lenting Agenturen (Fresco & Bony Design)

Meubelagent Arie Lenting gelooft in flexibiliteit. Waarom? Omdat de klant het wil, die wil in zijn woning maatwerk. Maar de handel heeft dan wel tools nodig. En die zijn er, bijvoorbeeld om de consument in de winkel te laten zien hoe het meubel er in een bepaalde stoffering uitziet.

De heer Vermulm – Vermulm Kleinmeubelen

Is het kleinmeubel weg? Nee, maar het is een kleine niche, waar grondig in geschuffeld is. Wie blijft er over? Onbetwist specialist Vermulm. De heer Vermulm legt hoe dit specialisme zich handhaaft en eigenlijk in geen collectie gemist kan woren.

Arend Teerink – Lenselink

Arend Teerink, van Lenselink in gesprek met Richard van der Hak over zijn nieuwe collectie. Is het een switch die het bedrijf maakte? Nee, zegt Teerink, wij willen onze klanten bedienen met een compleet aanbod.