Interiors United 2012 – Meubel TV

Uitreiking Woonbladen Awards

Geen wedstrijd, maar wél de uitreiking van de Lakerveld Woonbladen Awards. Een blijk van waardering door het vak zelf.

Merkwaardig

Een heel gedurfde vormgeving van kastelementen stelt de consument in staat – geholpen door een vaardige detaillist – zijn eigen hypermoderne inrichting te bepalen. Merkwaardig is geen merknaam, maar leverancier van een private label-concept.

Jeroen Sanders

Ex-directeur van Leolux Jeroen Sanders is nog steeds een gedreven meubelbranchegenoot. Over het jubileumproject van de 100-jarige CBM.

Bree’s new world

Leen van Bree, Vlaardings meubelfabrikant, toont ons een stukje uit zijn collectie en geeft ons ook nog zijn ongezouten mening over het Nederlands ontslagrecht.

Applebee

Buitenmeubelen zijn échte meubelen. De tuinstoel is achterhaald, zo laat het assortiment van Applebee zien. Heel leuke commerciële mogelijkheden.

Dorland

Albert Dorland heeft een kast gemaakt die hij zelf beschouwt als de eerste duurzame kast, omdat deze verhuisbaar is en op maat maakbaar.

Van Rees

Marco van Rees laat zien dat je met een simpele ingrepen een heel andere presentatie kunt maken. De gebogen lijn van zijn klassieke zitmeubels is vrij bijzonder.

Kerstens

Het zijn hilarische en zelfs morbide producten. Kijk en huiver. Ook hier is een markt voor.

Merens

Hoe duur mag een bed zijn? En hoe luxe? Dit is de markt van de Quote 500, van de zeewaardige plezierjachten en van het volautomatisch bedcomfort. Hans de Jong maakt met zijn bedrijf ook gewonere bedden, altijd geheel ambachtelijk.

Velda

Salesmanager Van Rompuy doet goede zaken en heeft in het geheel geen last van de terugval in de Nederlandse markt. Nieuwe focus van Velda: losse matrassen.

Q&P

Van den Bergh, van Q&P, is een jaartje verder en heeft zijn maatwerkconcept uitgebreid. Wegens succes geprolongeerd.

Mona

Wat is een colour wizard? De klant maakt een foto van zijn eigen kamer, en de software maakt het plaatje in kleur. Een nieuwe manier van verf verkopen.

Docent

Zonder nieuwe aanwas gaat het vak dood. Gelukkig zijn er bevlogen docenten die leerlingen enthousiast maken en houden, en ze ook nog het een en ander bijbrengen. Petjes af, jongens.

Studenten

De leerlingen zelf aan het woord. Weet u hoe leuk dit vak is? Luister naar Sam en Matthijs, eerstejaars op het Hout- en Meubileringscollege.

Jonge ontwerpers

Je vindt een tafel bij de Kringloopwinkel. Je pakt een decoupeerzaag en gaat aan de gang met je fantasie. Dat doet de jonge ontwerper tegenwoordig. Liefde op het eerste gezicht heet de tafel.