HTC Home&Interior beurs 2011 – Meubel TV

 

Van Rees

Van Rees Meubelfabriek uit 1895 staat bekend om de klassieke lijn. Hoe gaat het Haagse bedrijf, sinds jaar en dag een van de gezichtsbepalende HTC exposanten, om met de huidige marktomstandigheden? Vooral keihard blijven werken en de meubelprogramma’s tijdig vernieuwen en aanpassen naar de vraag uit de markt! (maandag 12 september 2011)

HTC Home&Interior beurs 2011

Meubel TV van Vakweekblad Meubel www.meubel.nl

Tafelgesprek Anne de Jongh

Anne de Jongh mede-oprichter van online design meubelwinkel Direct Design. Over het verkopen van meubels via het internet. Een showroom blijft wenselijk, voor een deel van de klanten. (maandag 12/09/2011)

Tafelgeprek Anne Marie Burgers

Anne-Marie Burgers is directeur van het HTC te Nieuwegein. Zij gelooft in de combinatie van on- en offline. Over de rol van het HTC in de meubelhandel van de toekomst. Moeten we nog bang zijn voor het toelaten van consumenten in het handelskanaal? De consument zoekt immers naar rechtstreeks contact met de fabrikant. (maandag 12/09/2011)

Tafelgesprek Marcel Keijser

Marcel Keiser, ooit baanbrekend ondernemer in de meubelbranche, nu directeur van Casa Marcello. Zijn visie op de toekomst is gebaseerd op de ervaringen in het verleden. 9/11 en de introductie van de euro waren een keerpunt: de afgezette volumes aan meubels namen af en het aantal nieuwe ondernemers nam daarentegen toe. De macht in de distributieketen schuift op van fabrikant naar consument, maar waar is het eind? (maandag 12/09/2011)

Tafelgesprek Henny van Straaten

Henny van Straaten, columnist van Vakblad Meubel en Vakblad Slapen, opent binnenkort een Rivièra Maison-vestiging in Nijmegen. Dat biedt mogelijkheden om het winkelierschap anders, (en misschien ook beter?) in te vullen. Over vestigingsplaats en reclamebeleid, en de aantrekkingskracht van hebbedingen. (maandag 12/09/2011).

Tafelgesprek Sandra Gelderland

Sandra Gelderland, van Helderr, producent en verkooporganisatie van glazen meubelen, over niche-marketing, en de mogelijkheid om tegen acceptabele kosten te produceren in Nederland. Hoe rationalisatie aan de productiezijde gepaard moet gaan met een voortvarende marketingaanpak. De Lean-aanpak van Gelderland. (maandag 12/09/2011)

Han van Es

Han van Es over de markt in cijfers. Han van Es, van Van Es Marketing, verzamelt met behulp van een vast panel van woonondernemers branchecijfers. Wat zeggen die cijfers? (maandag 12/09/2011)

Jan Bot

Woonwinkelier Bot uit Hoogkarspel weet het: 80% van de klanten die de winkel betreedt heeft zich op het internet al laten informeren. Maar of het nu makkelijker is slaapspecialist te zijn dan algemene woonwinkelier? Het is allebei lastig, in deze periode.

Jan Westland

Ojee Design is het merk waaronder Jan Westland (en zoon) een collectie eigentijdse zitmeubeltjes op de markt brengt. Designstoelen, in Nederland geproduceerd. Jan Westland legt uit hoe het kan dat je ook hier goede meubels tegen een acceptabele kostprijs kunt maken. (maandag 12/09/2011)

Meubels per centimeter

Banken die de consument per centimeter koopt? Q&P levert ze. Directeur Eric van den Bergh legt uit hoe dat werkt, en hoe dat logistiek uitpakt.

Veldeman bedding: Promo boxsprings

Private label bedden, Velda gaat er mee scoren in de detailhandel. En geeft daartoe de nodige winkel-promotiematerialen aan haar dealers. Dat zijn er nogal wat in Nederland. Van de 60 miljoen omzet die de Belgsiche groep realiseert, komt een ‘gezonde derde’ uit ons land.

Recor bedding

De heer Oyen, van Recor Bedding introduceert op dit filmpje iets nieuws: sleeping apart together. Dat is wat ontwerper Axel Enthoven ook doet; ofschoon het liefdeleven van de zestiger niets te wensen hoeft over te laten, is er soms bij echtparen verschillend slaapgedrag. Daarom bedacht Enthoven voor Recor een nieuw beddenconcept, uit elkaar schuivende bedden. Kijk mee op dit filmpje.

Rom

Paul Hustinx van zitmeubelleverancier Rom vertelt over zijn bedrijfsfilosofie – de moeite waard – maar introduceert en passant iets aardigs: een technisch hulpmiddel waarmee de bezitter van een leren bank of fauteuil na verloop van tijd op eenvoudige wijze de eventuele plooien uit het leer er uit kan halen. Bijzonder. Het werkt met lucht.

Rudy en Pascal

Rudy is op dit filmpje eventjes in een flits te zien, maar Pascal Koeleman zien we in volle glorie. De bekende ontwerper verdiende met partner Rudy zijn sporen in de internationale sierteeltwereld, maar ook in de Amerikaanse woonbranche. Nu gaan Rudy en Pascal samen met Martijn Krabbé een programma maken op teevee, Zet Martijn Krabbé op straat. Rudy en Pascal gaan geluk brengen en Nederland gaat opkijken.

Seuren tafels

Het zijn allerlei tafels die volgens een doodeenvoudig concept uit verschillende soorten hout vervaardigd worden. Sluit helemaal aan bij het duurzaam-design imago dat we tegenwoordig willen uitstralen. Soberheid is lux, en kaal kan sjiek zijn.

Vroklage Meubelen

Een bedrijf dat al vele, vele tientallen jaren meeloopt en niet in de algehele malaise verzwolgen is, dat moet wel iets goed doen. Vóórlopen met een progressief designmeubel is het niet. Hoe blijft Vroklage dan bij de markt?

Skalma

Vader Du Reparon heeft het jaren gedaan, de vertegenwoordiging van Skalma in Nederland. Maar nu is hij tegen de tachtig en kan dus misschien wel antwoord geven op de vraag hoe de toekomst van de meubelhandel er uit ziet. Moeilijk… zegt hij, maar het komt weer goed.