Lakerveld Woonvakbladen Awards

12 september 2011

De besten van de branche bekend!

Vijf Nederlandse bedrijven zijn vandaag onderscheiden met de  Lakerveld Woonvakbladen Awards 2011: Interstar, Gert Snel, Recticel Bedding, B&C Raamdecoratie en Desso. Het is voor het eerst dat de onderscheidingen worden toegekend aan bedrijven in de interieurbranche. Het initiatief komt van Uitgeverij Lakerveld, uitgever van o.a. Vakweekblad Meubel en vier andere woonvakbladen. Doel is de aandacht te vestigen op de kwaliteit in de wonenbranche.

De onderscheidingen zijn toegekend in vijf categorieën. De selectie van de genomineerden vond plaats door kenners van de diverse wonenbranches en door een onafhankelijke comité. Op de shortlist stonden 23 bedrijven en twee organisaties in de wonenbranche.

Uiteindelijk is het de Nederlandse woondetaillist geweest die zijn stem uitbracht. Lakerveld werkte daartoe samen met het onafhankelijke onderzoeksbureau Van Es Marketing Services.

Een korte beschrijving van de bedrijven die de Awards in ontvangst mochten nemen:

Meubel Award 2011 – Interstar, Assen. Meubelfabrikant die zich heeft weten te ontwikkelen van bouwer van kasten naar ontwikkelaar en fabrikant van opbergsystemen in het hogere marktsegment. Het bedrijf profileert zich jaarlijks met de organisatie van de manifestatie ‘Hollandsch Fabrikaat’, en laat zien dat een eigen aanpak, los van de massa, werkt.

Woninginrichter Award 2011 – B&C Raamdecoratie, Nunspeet. Belangrijke speler in het raamdecoratie-segment. Bracht de plissé weer terug. Is goed in het inspelen op trends, en wil inspiratie brengen. Het bedrijf biedt een compleet topprogramma van diverse producten en is door jarenlange goede prestaties minder conjunctuurgevoelig gebleken.

Home & Living Award 2011 – Gert Snel, Linschoten. Is als groothandel in antiek, meubelen en decoratie al ruim 40 jaar toonaangevend in de branche. Gert Snel is keer op keer in staat gebleken zijn klanten exclusieve, onderscheidende en toch herkenbare collecties aan te bieden. Ook probeert Gert Snel antwoord te geven op de actuele dilemma’s in de branche, zoals de opkomst van interieurarchitecten en stylisten.

Slapen Award 2011 –  Recticel Bedding, Kesteren. Een innovatief bedrijf dat vele merken in de markt heeft gezet. Halffabrikaten, eindproducten. Bekende merken zijn onder meer Swisslex, Lattoflex en Bultex. Sinds jaar en dag is Recticel binnen de slapenbranche voorloper op gebied van innovatie en technologische ontwikkelingen. Het bedrijf staat aldus mede aan de basis van het succes van zijn zakelijke partners.

Vloeren Award 2011 – Desso, Waalwijk. Tapijtfabrikant, ontwikkelde als eerste zachte vloerbedekking die bruikbaar is voor astmapatiënten. Mogelijk dat deze zachte vloerbedekking een kentering teweeg brengt, want al jaren wordt er meer en meer harde vloerbedekking in plaats van zachte verkocht. Desso revitaliseert zo de markt.

In beeld
Uitgever Ad van Gaalen benadrukte tijdens de uitreiking dat het woord ‘winnaars’ eigenlijk niet op zijn plaats was. “Het is geen wedstrijd. Onderling onvergelijkbare bedrijven zijn immers niet met elkaar in een competitie verwikkeld. Bij deze Woonvakbladen Awards worden bedrijven die zich naar de mening van vakgenoten op een bijzonder manier hebben weten te onderscheiden extra in beeld gebracht.”

 

 

——

26 augustus 2011

Uitgever vraagt met initiatief aandacht voor kwaliteit woonbranche

Uitgeverij Lakerveld introduceert tijdens de woonvakbeurs Home & Interior in Nieuwegein de Lakerveld Woonvakbladen Awards. Vijf jaarlijkse prijzen voor interieurbedrijven die met kop en schouders boven het maaiveld uitsteken. Vandaag zijn de genomineerden voor de awards van 2011 bekendgemaakt. De uitreiking van de onderscheidingen zal op 12 september aanstaande plaatsvinden.

De awards worden weliswaar door de woonvakbladen van Uitgeverij Lakerveld uitgereikt, in feite is het de woondetaillist die bepaalt wie er in de prijzen gaat vallen. Lakerveld werkt daartoe nauw samen met onderzoeksbureau Van Es Marketing Services in Almelo. Woondetaillisten kunnen de komende week via de onderzoekskanalen van dit onafhankelijke bureau hun stem uitbrengen.

De lijst met genomineerden is tot stand gekomen na zorgvuldige jurering en uitgebreide inbreng van kopstukken uit de branche. De kandidaten zijn:

Meubel Award 2011
– Karel Mintjens, Westmalle (Be)
– Bert Plantagie, Cuijk
– De Bommel, De Lier
– Nix Design, Zwijndrecht
– Interstar, Assen

Woninginrichter Award 2011
– ADO, Winschoten
– Jasno Shutters, Eersel
– Gebrs. Willard, Naarden
– Brancheorganisatie Crisp, Nieuwegein
– Bece, Nunspeet

Home & Living Award 2011
– Zandbergen Deco, Noordwijkerhout
– Gert Snel, Linschoten
– More Than Hip, Montfoort
– PTMD, Oud Gastel
– Puylaert Home Basics, Sint-Niklaas, (Be)

Slapen Awards 2011
– RetourMatras, Nieuwerbrug
– Van Es Home, Amerongen
– Stichting Promotie Matrassen, Haarlem
– Recticel Bedding, Kesteren
– Maxtras / Soft Line, Wijchen

Vloeren Award 2011
– Desso, Waalwijk
– Balterio, Sint-Baafs-Vijve (Be)
– Cunera, Rhenen,
– Interfaceflor, Scherpenzeel
– Moso International, Zwaag

De vakbeurs Home & Interior wordt gehouden van 11 tot en met 14 september in het Home Trade Center in Nieuwegein. De feestelijk uitreiking van de awards is op maandag 12 september om 18 uur in het Atrium van het HTC.