Komt er een abonnement op zitmeubels en bedden?

De Amsterdamse start-up Bundles gaat na abonnementen op wasmachines ook abonnementen op andere apparaten aanbieden. Zelfs zitmeubels en bedden behoren tot de mogelijkheden. Klanten betalen dan niet voor het bezit, maar voor het gebruik.

Bundles begon in 2014 met Miele-wasmachines die per draaibeurt worden afgerekend. Hierdoor zijn de prijzige maar degelijke wasmachines voor meer huishoudens toegankelijk. Bundles houdt met software in de gaten of de machines zuinig worden gebruikt en toe zijn aan een onderhoudsbeurt. Het idee erachter is: als apparaten in bezit van de fabrikant blijven, loont het om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan, goed repareerbaar zijn en uit herbruikbare materialen bestaan. Onlangs is de grens van duizend klanten met een wasmachineabonnement gepasseerd.

Hetzelfde abonnementenmodel wil Bundles nu ook toepassen op andere apparaten en zelfs op zitmeubels en bedden. Om dat te realiseren, moet de start-up een internetplatform worden waar fabrikanten zelf hun spullen als abonnement kunnen aanbieden.

(Bron: Het Parool.)