HTC: niet de meters, maar de meubels

Deze week in Meubel schrijft Ad van Gaalen over het Home Trade Center in Nieuwegein. In de wandelgangen van de meubelbranche gonst een en ander rond over de nieuwe plannen. Naar verluidt wordt het centrum meermalen per jaar opengesteld voor de consument. Het pand krijgt dan een facelift en bezoekers kunnen op een centrale plaats voorzien worden van persoonlijk woonadvies. De vakhandel treedt op als adviseur en directe verkoop aan de consument is niet toegestaan.

Van Gaalen: “Het HTC (straks heet het anders) wil nog niet officieel zeggen wat de nieuwe plannen precies inhouden. Daarvoor dienen er eerst nog consultaties plaats te vinden met betrokkenen. Het tekent de zorgvuldigheid waar mee mevrouw Burger te werk gaat. Het is daarom nog niet mogelijk de plannen van het HTC te prijzen. Maar dat de plannen er zijn, en zullen leiden tot een concrete nieuwe aanpak is sowieso toe te juichen, en kan eigenlijk geen achteruitgang betekenen.”

Het meubelpanel is deze week gevraagd na te denken over de stelling: ‘Het is goed dat het HTC de consument met open armen ontvangt’. In de Meubel van vrijdag 29 november zijn twee pagina’s uitgetrokken voor de reacties van het panel.

 

Geen abonnee? Vraag vrijblijvend een proefexemplaar aan.