HTC meegesleept in faillissement moederbedrijf

Directrice Anne-Marie Burger van het HTC verwacht dat er pas ‘in de loop van de komende week’ meer duidelijkheid komt over de status van het handelscentrum in Nieuwegein. Het HTC is in de nasleep van de moeilijkheden van moederbedrijf TCN ‘in faillissement geraakt’, zoals Burger dat heeft verwoord in een verklaring gericht aan de exposanten in het centrum.

“De juridische positie van de exposanten is door de ontwikkelingen niet veranderd”, zegt Burger in een gesprek met Meubel. “Collecties en andere eigendommen van exposanten zoals die hier in het gebouw staan, zijn beschreven en vastgelegd. Zeker, daar krijgen we vragen over. De huidige situatie geeft geen aanleiding om in die zin spullen uit het HTC te verwijderen.”

In de nasleep van het faillissement van TCN, zijn ‘ook individuele TCN projecten in faillissement geraakt, waaronder het Home Trade Center BV in Nieuwegein’. Er zijn inmiddels door de rechtbank twee curatoren aangesteld om het faillissement van TCN af te wikkelen. Volgens de verklaring van Burger aan de exposanten van het HTC onderzoeken de curatoren ‘momenteel de mogelijkheden van een doorstart’.

De werkzaamheden op het kantoor van het HTC werden vrijdagochtend als gebruikelijk voortgezet. “Voor komende maandag staan er de nodige vergaderingen en andere afspraken gepland. Die gaan vooralsnog gewoon door”, aldus Burger tegenover Meubel. Om nu al uitspraken te doen over de voorjaarsbeurs van 2013 vindt ze het nog te vroeg. “Laten we eerst de ontwikkelingen voor de korte termijn afwachten. Volgende week weten we waarschijnlijk meer.”