Carrefour du Bois groeit verder uit

De dertiende editie van Carrefour du Bois heeft 4 tot en met 6 juni 10.125 bezoekers naar Nantes getrokken. Een stijging van 2 procent ten opzichte van 2012. Het aantal buitenlandse gasten (uit 74 landen) steeg met 22 procent. Uit Nederland kwamen 36 procent meer bezoekers, in totaal 117, naar deze houtvakbeurs.

“Zowel bezoekers als exposanten getuigden spontaan van hun tevredenheid over deze editie als een niet te missen evenement voor alle takken van de houthandel”, meldt Marjolein Rienderhoff van Promosalons Nederland, die de vakbeurs in Nederland vertegenwoordigt. Op Carrefour du Bois 2014 stonden 530 exposanten, 70 procent daarvan kwam uit Frankrijk. De overige exposanten komen uit 30 landen, waaronder uit België en Nederland: Decospan, Di Legno Interiors, Losan Benelux en Unilin. Van de 10.125 bezoekers was 70 procent eindbeslisser. Rienderhoff: “Naast meer bezoekers en meer buitenlandse gasten, nam ook de bezoekduur duidelijk toe. De meeste bezoekers kwamen twee tot zelfs de volle drie dagen naar Nantes.”

De diversiteit van het aanbod van de 530 exposanten gaf een overzicht van alle sectoren en beroepen uit de houtsector. Van zagerijen en houthandelaren tot fabrikanten van (meubel)panelen en parketvloeren. De Franse houtsector behoort tot één van de acht toekomstgerichte sectoren die op het programma van de Franse regering staan. De volgende editie van deze tweejaarlijkse houtvakbeurs (www.timbershow.com) wordt gehouden van 1 tot en met 3 juni 2016.