4 Seasons Outdoor pikt het niet langer

4 Seasons Outdoor, een van Europa’s grootste tuinmeubelfabrikanten, is een campagne gestart om goedkope kopieën die op de Nederlandse markt verschijnen te verbieden. Een eerste Nederlandse importeur heeft inmiddels al een juridisch schrijven ontvangen alsmede een in China gevestigde fabriek. Wie de Nederlandse importeur is, dat meldt 4 Seasons vooralsnog niet. Frits Wolf, eigenaar en oprichter van 4 Seasons Outdoor spreekt zich stevig uit in een persverklaring: “Ons bedrijf staat voor kwalitatief hoogwaardige tuinmeubelen. We behoren in Europa tot de top 3 fabrikanten met een omzet van bijna 25 miljoen euro. Ik wil die positie niet verliezen door handige Nederlandse importeurs die via Chinese fabrikanten snel hun slag denken te slaan. Ik wil het echt hard spelen. Op de vakbeurs voor tuinmeubelen (Spoga) heb ik een catalogus onder ogen gezien waarbij ik (…) schaamteloze kopieën zie van werk dat ik heb laten ontwerpen. Voor mij is dit een reden geweest om de Nederlandse afnemers te wijzen op het feit dat als ik deze producten in Nederland zie verschijnen ik dat zie als een bewuste schending van onze auteursrechten en in strijd met de wet. Ik heb daarom al via een jurist een eerste Nederlandse partij met z’n neus op de feiten gedrukt alsmede het Chinese bedrijf Taizhou Yuanda. Ik zal de eerste zijn die het vuur zal aansteken als ik er voor kan zorgen dat ik een partij met kopieën kan laten vernietigen.”